Tyngdvästen skapar trygghet i skolan

Pedagoger som har lånat västen till sin klass upplever att den har en positiv effekt hos dem som har svårt att komma ner i varv och skänker trygghet till elever som har problem ångest, oro eller stress.

Tyngdvästen ett enkelt och effektivt hjälpmedel som används vid ångest, psykisk och motorisk oro, stress samt vid diagnoser som bland annat adhd, autism och utmattningssyndrom.

Novista har utvecklat Fibertyngdvästen, en följsam, välsittande och diskret tyngdväst är framtagen för att användas i skolan. Fibertyngdvästen lanserades mot skolan för drygt ett år sedan och mottagandet har varit mycket positivt.

– Vi följer upp och pratar med varenda skola som lånat, hyrt eller köpt vår väst för lära oss mer så att vi kan vidareutveckla produkten och bygga på vår egen kunskap om hur den kan användas, säger Jessica Odefjärd Magnusson, Arbetsterapeut på Novista.

– Det betyder att vi har samlat på oss massor av lärdomar och har bra koll på vilken effekt man kan förvänta sig av vår väst. Allt det som vi lärt oss sprider vi vidare genom föreläsningar, utbildningar, mässor och informationsträffar, säger Jessica.

Pedagoger som har provat Novistas tyngdväst vittnar om att den har en positiv effekt på elever som har svårt att komma ner i varv för att kunna fokusera på sin uppgift. Andra menar att västen skänker trygghet till elever som har mycket ångest, oro eller är stressade, och ger dem bättre förutsättningar att möta utmaningar i skola och vardag.

Vill du låna fibertyngdväst till skolan?

Läs mer och boka lån här.

Innovations from Sweden

The innovative design and unique weighting element in our weighted products are based on knowledge acquired over more than 40 years in the assistive device industry.

Explore our weighted blankets

Explore our weighted vests

Swish Klarna Visa Mastercard PayPal Apple Pay Google Pay