Novista blir samarbetspartner till Riksidrottsförbundet

Novista och Riksidrottsförbundet ska samverka inom området elitidrott med ambitionen att optimera sömn och återhämtning för svenska elitidrottare. Novista blir därmed exklusiv leverantör av tyngdtäcken och sömnkunskap till alla svenska landslagsaktiva idrottare.

Riksidrottsförbundet (RF) är idrottsrörelsens samlande organisation med uppgift att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. RF har 19 distrikt och 71 medlemsförbund som tillsammans har cirka 19 000 idrottsföreningar. Totalt samlar idrottsrörelsen cirka 3,3 miljoner medlemmar.

Vad innebär samarbetet?

Novista kommer löpande att bidra med tyngdtäcken samt kunskap om sömn och återhämtning till alla svenska landslagsaktiva idrottare samt mottagare av Svenska Spels Elitidrottsstipendium.

Varför samarbetar vi?

Vårt samarbete bygger på en gemensam tro om att det finns stor utvecklingspotential inom området återhämtning och sömn.

Förenklat kan man säga att sömn är återhämtning. Desto bättre sömn, desto mer effektiv återhämtning. Det finns också forskning som visar att bättre sömn ger bättre idrottsliga resultat, och det är välkänt att återhämtning är lika viktigt som träning och rätt kost.

Men trots detta, görs det relativt lite för att aktivt bidra till bättre sömn bland elitidrottare.

Återhämtning och god sömn är såklart livsviktigt för alla människor, oavsett om du tränar eller inte, men för personer som tävlar på högsta svenska eller internationella nivå, är det en stor konkurrensfördel. Effektiv återhämtning gör att man kan träna mer och hårdare för att på så sätt öka sin maximala prestanda i tävlingssammanhang.

Novista vill skapa bästa möjliga förutsättningar för svenska elitidrottare att kunna prestera sitt yttersta på träning såväl som i tävlingssammanhang. Tillsammans med Riksidrottsförbundet vill vi bidra till att göra svensk elitidrott bäst i världen.

Här kan du läsa mer om sömn och prestation samt källa till forskningen som omnämns i texten.

 

Novista of Sweden AB

Riksidrottsförbundet

Innovations from Sweden

The innovative design and unique weighting element in our weighted products are based on knowledge acquired over more than 40 years in the assistive device industry.

Explore our weighted blankets

Explore our weighted vests

Swish Klarna Visa Mastercard PayPal Apple Pay Google Pay